Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Eräitä yleisiä muistutuksia viisumikäytänteistä

Jos ulkomaalainen pyrkii maahan, johon tarvitaan viisumi, sitä varten tehdään viisumianomus.

Edes oikein tehty viisumianomus ei takaa sitä, että saa viisumin. Tämä ilmoitetaan viisumianomuksen yhteydessä hyvin selvästi.  Viisumianomus voidaan hylätä. 

Henkilö voi saada myös viisumin, mutta rajaviranomaiset silti estävät hänen pääsynsä maahan. 

Kun henkilö on maassa, hänet voidaan vielä karkottaa.

Mikään näistä ei kuitenkaan tarkoita edes sitä, että henkilö olisi rikollinen saati vaarallinen, vaan viranomaiset tekevät päätöksensä erilaisten ja muuttuvien arvioiden perusteella.

SYYTÄ ei kerrota yleensä EDES ASIANOSAISELLE ITSELLEEN, saati pyöritellä julkisesti. Tästä syystä yleensä ei tiedetä, miksi joku ei saa viisumia, eikä sitä, onko käytännössä jokin linja.

Pari tuttuani on saanut viisumikiellon Venäjälle. Todennäköisenä syynä on se, että joku riittävän korkea viranomainen ei henkilökohtaisesti ole pitänyt heistä. Mitään erityistä objektiivista syytä ei näytä olevan.

Tässä tapauksessa henkilöt ovat vain voineet jäädä ihmettelemään ja korkeintaan hieman valittamaan SUOMALAISILLE poliitikoille, että he kyselisivät hieman asiasta.

 

Eli tämä uutinen, jonka mukaan Saksasta karkotetut motoristit voisivat nostaa viisumin myöntävässä / epäävässä maassa asiasta oikeusjutun, on hieman mauton ja typerä aprillipila:

 

http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150506/56527.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Olisipa kirjoitettu suomalaisista Venäjälle viisumikiellon saaneista toimittajista ja heidän viisumikieltojensa syistä edes sadasosa siitä, mitä noiden tyhjäntoimittajapäristelijöiden!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Virolainen nuori nainen käännytettiin rajalta, kun hän oli tulossa veljensä vieraaksi viikon ajaksi Poriin ja mukana oli vain 200 markkaa Suomenrahaa, epäiltiin prostituutiosta.

Tarkistetaankohan Thaimaalaisilta marjanpomijoiden rahavarat, kun he tulevat turistiviisumilla kesänajaksi Suomeen.

Marjatrokarithan ei kutsuviisimia käytä, sillä he joutuisivat takaamaan kutsutun ylläpidon Suomessa hänen oleskelunsa ajan, näin ainakin toimi ennen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistui mieleeni tapaus 80-luvun loppupuolelta, kun muuan Ruotsissa matkaillut marokkolainen päätti pistäytyä Suomessa moikkaamassa jotain tuttavaansa. Poliisi noukki hänet laivasta kävelevien ihmisten joukosta tarkastukseen ja kun hänen passissaan ei ollut viisumia, hän joutui tutkintaselliin pidätetyksi.

Kaveri yritti selittää, että hänen tarkoituksensa on olla maassa vain yhden yön yli, mutta poliisi piti hänet suojassa niin kauan kunnes sai passitetuksi hänet iltalaivalla takaisin Ruotsiin.

Asiasta kirjoitti ensimmäiseksi Hufvudstadsbladet, joka kysyi piikittelevästi oliko poliisi tietoinen siitä, että Marokon kansalaiset eivät tarvitse viisumia Suomeen?

Se oli vielä sitä Eila Kännön aikaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyproksella eivät olleet päästää lentokoneeseen Damaskokseen, kun ei ollut viisumia, suomalainen ei tarvinnut viisumia, pääsin kuitenkin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Niin, tuntuu todellakin siltä, että viisumikäytänteistä kärsivät vain tavalliset ihmiset, jotka joskus vahingossa eivät noudata sääntöjä. On olemassa myös viisumisääntöjä, joita ei tarvikaan noudattaa. Esim. opiskeluaikana Unkarissa vielä vuonna 1994 piti tai piti? 3 kuukauden oleskelun jälkeen hankkia viisumi. Se oli aivan uskomatonta pelleilyä.

Lisäksi vaikka tekisi kaiken matkustaja oikein, viranomaiset eivät ole tehtäviensä tasalla, kuten tässä keskustelussa on ilmi tuotu. (Raja)viranomaiset ovat käsittämättömän usein ammattitaidottomia. Esim. tähän asti, ainakin pari vuotta sitten vielä, Udmurtiassa tehdään ulkomaalaiselle pidempään oleskelevalle erillinen vaaleanvihreä viisumipaperi, jota sitten rajalla ja Suomessa saatetaan katsoa kuin ufoa. Hieman voisivat olla tekemisissä keskenään ja välittää tietoa toisilleen. Voisin kertoa, miten ongelmat kertautuu, kun joutuu vaihtamaan passin kesken vihreällä lapulla annetun viisumikauden ... ...

Uskon, että joku aivan muu systeemi olisi parempi kontrolloimaan kansainvälistä liikkuvuutta, joku, joka keskittyisi riskimatkustajien penkomiseen eikä kaikkien kiusaamisen ikävällä ja kankealla byrokratialla. Kannatan ehdottomasti viisumivapautta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Valitettavasti kehitys vain on aivan päinvastainen:
http://venajaseura.com/node/4633

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kannattaa muistaa perusasiat myös tämän uuden samaan sarjaan kuuluvan typerän ja tyhjänpäiväisen hössötyksen aikana, esim. (Sairaita lausuntoja http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14359024322...)

Jokaisella maalla on oikeus kieltää ulkomaan henkilöltä tulo maahan, vaikka tämä ei olisi minkäänlaisella kieltolistalla edes. Eikä siihen ole nokan koputtamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset