Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Itsenäisyyspuolue ja suurmielenosoitus

Itsenäisyyspuolue ja suurmielenosoitus


 

Suomessa on ainakin yksi puolue, joka hyvin selvästi ilmoittaa, että, jos sen ehdokkaat pääsevät eurovaaleissa läpi, he tekevät kaikkensa Suomen irrottamiseksi EU:sta. Se on Itsenäisyyspuolue, vuonna 1994 se perustettiin nimellä Vapaan Suomen Liitto (VSL), ja vuonna 2006 sen nimeksi tuli Itsenäisyyspuolue.

Mikäpäs sen kannatettavampaa meidän isänmaallisten suomalaisten mielestä kuin itsenäisyys ja eurokriittisyyskin on ihan paikallaan. Viime aikoina olen törmännyt puolueen eurovaaliehdokkaiden nimiin kuitenkin aivan oudoissa konteksteissa: kyse on ihmisistä, jotka ylistävät kritiikittä Venäjän nykytoimia ja yrittävät vaientaa kaiken, mikä voitaisiin mahdollisesti tulkita kritiikiksi Venäjää kohtaan. Puoluetta leimaa aivan fanaattinen mustavalkoisuus: ei EU:lle, ei NATO:lle, ei USA:lle, mutta kaikelle muulle kyllä. Nämä kolme ovat absoluuttinen pahuus ja mikä on niitä vastaan, on absoluuttisen hyvää, eli esim. Venäjä.

Sanomalehti Itä-Hämeessä oli ehdokas Veijo Kareen NATOa kauhisteleva ja Venäjää ymmärtävä kirjoitus. Ehdokas Janus Putkonen näyttää olevan verkkomedia.org -sivuston päätoimittaja sekä Facebookin Uutisryhmän: Ukraina, Kiova - Euroopan konfliktit - uutisseuranta -ryhmän aktiivi. Molemmat levittävät härskiä ja keskustelua sietämätöntä Venäjän valtaa puolustelevaa propagandaa. Eilisessä päivityksessään hän ylpeilee sillä, että on päässyt Venäjän virallisen sanomalehden Rossijskaja Gazetan sivuille. Enpä enää kovasti ihmettelisi, vaikka Itsenäisyyspuolueen tavoite olisi sama kuin Krimin itsenäisyyshankkeen: erotaan EU:sta, että voidaan liittyä Venäjään.

Minusta kaikenlaisten pienpuolueidenkin toiminnan turvaamisesta on huolehdittava pedantisti. Muistakaamme, että kaikissa naapurimaissamme ei voi toimia kunnolla kuin yksi puolue. Netin käyttäjänä saan melko vaivattomasti selville puolueen todellisen luonteen. Joku sotaveteraani voi tulla karsealla tavalla petetyksi. Missään puolueen virallisilla sivuilla ei kerrota, että itsenäisyys tarkoittaa tässä tapauksessa Venäjän ehdotonta nuoleskelua.

Moni näkee korjattavaa Suomen politiikassa ja rahanvallan ja eriarvoisuuden kasvun ikävyydestä ja lapsilisien leikkausten haitallisuudesta varmaan yksi ja toinen on samoilla linjoilla. Näiden asioiden tiimoilta aiotaan osoittaa mieltä 25.4., järjestetään oikein suurmielenosoitus: "NYT SAA RIITTÄÄ! -MIELENOSOITUS KANSAN OIKEUKSIEN PUOLESTA
Järjestämme Helsingissä mielenosoituksen perjantaina 25.4.2014, jonka tarkoituksena on tuoda julki kansan tyytymättömyys maan nykyiseen poliittiseen tilaan ja siihen suuntaan, johon se on menossa... Mielenosoitus on myös poliittisesti sitoutumaton, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan. Mielenosoitusta ei ole järjestämässä mikään yksittäinen aate tai ryhmittymä, vaan ihmiset ihmisille." Kuulostanee hyvältä?

Mutta jälleen kaikki ei tunnu olevan sitä, miltä näyttää. Facebookissa tapahtumasivulla käydään aivan outoa vääntöä siitä, kuka järjestää asioita ja sensuroidaan kommentteja ennen kuin ehtii edes lukea. Sitten yksi pääjärjestäjä Susanna Kaukinen ilmoittaa :"Järjestäjien toimesta on päätetty ... että tätä palstaa käytetään vain tiedottamiseen ja kaikki muu kommentointi poistetaan täältä. Suosittelen siis siirtymään tuonne juttelemaan, siellä on järjestäjien luottomies Sami Martikainen pääpiruna. https://www.facebook.com/groups/nyt.saa.riittaa/" Käydäänpä sitten siellä katsomassa. Nyt Suomen poliittisten päätösten kritisoinnin lisäksi agendalla onkin vahvaa kansainvälistä politiikkaa, tuttua Itsenäisyyspuolueesta: "EU:n ja USA: laajentumispyrkimykset tukahdutettava. .. Ne vain pyrkivät näyttelemään median avustuksella suurvaltaa valehtelemalla Venäjästä."

Ei ole tämän jälkeen yllätys, että myös nimi Susanna Kaukinen löytyy Itsenäisyyspuolueen listalta. Sami Martikainen taas löytyy adressista, joka on tarkoitus kiikuttaa Venäjän suurlähetystöön: http://www.adressit.com/vastine_median_ja_paatajiemme_negatiiviseen_venaja_julkilausumiin. Minun laajassa tuttavapiirissä monet ovat kritisoineet päättäjien joko liian varovaista Venäjän toimien tuomitsemista tai toisaalta viisasta diplomatiaa. Vielä muutaman muunkin mielenosoituksen aktiivin nimin löytyy jostain NATO-kauhistelusivulta tai tuosta adressista. Saahan sitä olla monta mieltä asioista, mutta ihmisillä on oikeus tietää, keitä mielenosoituksen taustalla on.

Saatuani itse tietää, en osallistuisi, vaikka asuisin Helsingissä. Tulee mieleen jopa, mihin tarkoitukseen yleistä tyytymättömyyttä Suomen politiikkaa kohtaan osoittavaa mielenosoitusta voidaan käyttää itänaapurin propagandassa. Vai onko mukana jo Rossija! -kylttejä? Kehoitan niitä, jotka tästä huolimatta osallistuvat, ottamaan mukaan varmuuden ja tasapuolisuuden vuoksi Venäjän propagandasotaa kritisoivia kylttejä sekä kyllä NATO ja kyllä EU -kylttejä. Mielipiteitä maailmaan mahtuu, mutta aina kannattaisi pelata puhtailla korteilla.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Hyvää tutkivaa journalismia. Tuo mielenosoituskutsun lainauksen voisi toki eritellä kokonaan omaksi kappaleeksi niin se erottuu selkeämmin, ettei kyse ole omasta tekstistäsi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Se on juuri tuota "on, miltä näyttää", kun hakeutuu / on äänestetty lävitse ns. korkeisiin puuhiin.

Se jakaantuu aika tasapuolisesti kaikille näille tyypeille. Ja se tuntuu epäreilulta, jos vaikka tarkoitusperät olisikin vilpittömiä.

Eräskin suomalainen puoluejohtaja kävi mielestään marssimassa perinteisen avioliiton puolesta, mutta asia tulkittiin joidenkin mielestä niin, että siinä marssittiin homoseksuaaleja vastaan.

Nyt ehkä ymmärrät tätäkin tapausta paremmin?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #25

Joo en. Tuollainen marssi on faktisesti välttämättä suunnattu vähemmistöjen oikeuksia vastaan.

Vähän sama kun menisi marssimaan antifasistisen maahanmuuttajien ja kaikkien vähemmistöjen marssille ja väittäisi, ettei tämä ole suunnattu rasisteja vastaan.

Koska kyllähän se nimenomaan olisi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minäkin olen siellä moderaattorina.
Ja voin vakuuttaa, että siellä on myös Perussuomalaisia. Erään järjestäjän tykkäyksistä löysin sekä PS:n että Aitosuomalaiset Siniset.

Eivät kaikki Perussuomalaiset ole heti hallituksen puolella, kun huomaavat että hallituksen leikkauksia vastustaa myös muut.
Eli tervetuloa mahdollisimman sankoin joukoin mukaan.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyse on siitä, että jos mielestään profiloituu leikkauslinjaa vastaan ja ottaa osaa marssiin, mutta sitten tuleekin profiloituneeksi venäläismieliseksi Putinin nuolijaksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #36

No voihan sellaisenkin hypoteesin tähän laittaa, että 10 NATOn kannattajaa tulee omilla banderolleiraan... ja sitten minäkin ;) leimaudun NATOn kannattajaksi.
Jos näin ajattelee, ei voi muuta kuin istua kotonaan, oli tilanne mikä hyvänsä.
Ja käyn henkilökohtaisesti haukkumassa "Venäjän kannattajat", jos sellaisia esiintyisi - mitä minun on aika mahdoton uskoa.
Jengi jonka minä tunnen tuosta poppoosta on hyvinkin Venäjä-kriittistä, vaikkakin esim. minä olen sitä mieltä että Paasikivessä meillä oli paljon viisautta - vaikka kokkari olikin.
Ja myös Perussuomalaiset ovat hyvin Venäjä-kriittisiä, joten tuskin siellä sellaista esiintyy.
Naton puolesta juttuja pikemminkin, mutta ei huolta, käyn haukkumassa nekin - jos heitä tulee. ;)

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #39

Hyvää tässä on se, että asia voidaan selvittää näin etukäteen. Siitä siis kiitos myös järjestäjille, jotka tulevat kertomaan oman puolensa asiaan.

Näin potentiaalisen osallistujan on helpompi punnita, minkä "aatteen" taakse tulee profiloituneeksi.

Ja painotan, että hyvää on tämä selvitystyö tehdä etukäteen. Ilman tätä blogia siihen tuskin olisi kukaan vaivautunut.

Susanna Kaukinen

No niin. :-)

Tarkastetaanpa hieman niitä faktoja.

#1. Olen IPU:n ehdokas, se on totta.
#2. En pidä USA:sta ja vastustan NATO:a, se on totta.
#3. En missään nimessä halua, että Suomi liittyy Venäjään. Venäjän toimet ovat erittäin omavaltaisia ja maassa kohdellaa monia vähemmistöjä erittäin huonosti. En ole mikään Venäjä-fani. En vaan myöskään kuvittele, että USA on juuri pekkaa pahempi. Styrankeja molemmat.
#4. Toimin mielenosoitussivustoilla moderaattorina. En ole järjestäjä ja järjestämisestä vastaa Jari Ahlfors ja Anita Koivunen. Olen moderaattori noilla molemmilla mainituilla sivuilla ja politiikka mitä moderoinnissa toteutetaan on alkujaan järjestäjiltä ja toimin heidän mandaatillaan. Perustin itse tuon sivun, jota suositellaan käyttämään sen toisen sivun sijaan. Moderoin molempia.
#5. Moderointi tarpeen vuoksi jouduin delegoimaan tiedotusryhmän organisoinnin eteenpäin. Moderointi ei ole hauskaa ja jouduin luopumaan siitä mitä halusin tehdä, jotta ehdin moderoida ja pitää keskustelun sellaisena, että kaikille on tilaa ja hyvä olla keskusteluissa mukana.
#6. En moderoi yksin, moderointitiimi on toistakymmentä henkilöä suuri. Se on 90% puoluesitoutumaton ja nekin joilla on puoluesiteitä edustavat ryhmiä, joilla ei ole kansanedustajia.

Jos jotain jäi sanomatta, minut tavoittaa facebookista. En valitettavasti ehdi antamaan enempää lausuntoja tänne, koska minua tarvitaan moderoimassa.

Rauhaa ja rakkautta,
Susanna.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin niin miten se oli Usa on suorastaan paska maa. Itse kun olen amerikkalaisten ja venäläisten kanssa työskennellyt. Niin voin todeta, että mukavaa porukkaa.
En pidä Amerikan terveydenhuolto tai sosiaaliturvasysteemistä. Mutta maassa on myös paljon hyvää. Heitä tännekin apuun pyydetään jos tarvitaan.
Empä pidä Putinin politiikasta, mutta toivon, että venäjästä tulisi vakaa ja vauras maa.

Mutta Susannalla on lupaava ura politiikkona. Hänellä on kaikki siihen tarvittavat kyvyt jo.

Sonja Jarmas

"Kehoitan niitä, jotka tästä huolimatta osallistuvat, ottamaan mukaan varmuuden ja tasapuolisuuden vuoksi Venäjän propagandasotaa kritisoivia kylttejä sekä kyllä NATO ja kyllä EU -kylttejä."
Taitaa Esa-Jussia vain harmittaa että jotkut sanoo EI NATOlle tai EUlle. Ei se silti sitä tarkota että tässä kaikki oltas jotain Venäjä intoilijoita. Itse en EUhun tai NATO asioihin ole pahemmin perehtynyt joten en niiden puolesta tai vastaan voi marssia. Sensijaan aijon kyllä varustautua sateenkaarilipulla tai muulla vastaavalla kyltin lisäksi. Se varmaan samalla kertoo sinulle mielipiteeni Venäjään ainakin siltäosin, vaikken itse sitä käsitystä "homopropagandallani" hae.

Susanna Kaukinen

Suomalaisista vain noin 16-22% kannattaa natoa ja yli 60% vastustaa sitä. Vain äärikokoomuslaiset käytännössä haluaa Washingtonin sotaherruuden maamme kamaralle.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Minä sanon ei Natolle ja Putinille, ja lisäksi että EU pitää laittaa kuntoon ilman enempiä valuuttatemppuja tai vallan keskittämistä. Liittovaltiokehitystä vastustan.

Ja juu, aion mennä tuonne mielenosoitukseen sanomaan juurikin näin. Saa sitten nähdä tuleeko kananmunasta.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Mielenosoituksen kritisoiminen noilla argumenteilla on todella köykäistä. Ipu ei ole järjestäjänä ja jonkun yksittäisen Ipulaisen kannanottojen kautta koko mielenosoituksen leimaaminen on ala-arvoista. En ota kantaa Ipulaisten sanomisiin, kun en itse puolueeseen kuulu, enkä ole varma mihin tarkalleen ottaen viittaat. Epäilen kuitenkin vahvasti, että puolueesta Venäjään liittymisen kannattajia löytyisi.

Vähän skarppausta nyt. Kiitos.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitänee esittää kysymys..tiedätkö sinä 100% faktoja kaikesta mikä liittyy nyt Venäjän ja Ukrainan välille?

Minä myönnän heti,että en tiedä. Siksi en myöskään näe kovin järkeväksi olla kuulematta myös toisen näkökannan esitystä asiasta joka on siis verkkomedian ajatus alunperinkin ollut. Mikäli sitten tietysti tykkää pitää ajatuksiansa yksinkertaisena (eli mustavalkoisena) niin ei edes halua tietää maailman monimutkaisuudesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen ilmoittautunut mielenosoitukseen juuri sen takia, koska se ei ole minkään puolueen tai poliittisen ryhmittymän järjestämä, vaan kansalaisten jotka vain ovat saaneet tarpeekseen nykymenosta!

Kiitän blogikirjoituksestasi, koska se tuo esille vähän toistakin näkökulmaa asioista. Nykyään mikään ei ole siltä mitä näyttää ja tavallista ihmistä yritetään vedättää lähes joka paikassa ja joka tavalla!

Saattaa olla että jätänkin tuon marssimisen valtioneuvostosta eduskuntaan väliin ja tulen suoraan eduskuntatalolle katsomaan menoa?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Älkää vielä luopuko marssimisesta, mutta marssikaa juuri sen asian puolesta kuin haluatte, näillä näkymin, ellei jotain tarkemmin ilmene.

En haluakaan väittää, että osun välttämättä oikeaan, mitä tulee mielenosoituksen tarkoitusperistä. Mutta tässä tilanteessa olisi ehkä selvästi rajoitettava mielenosoittaminen Suomen ns. poliittisen eliitin toimien vastaiseksi, esim. joitain leikkauksia vastaan.

Voi olla, että mielenosoituksen järjestäjiä on monenlaisia, mutta kyllä netissä mainitsemani ihmiset olivat selvästi kaikkein aktiivisimpia.

Susanna, eikö tuollainen aiheuta puolueessa sisäisiä riitoja, jos joku, Putkonen (tunnetuimpana ehdokkaana?) on Venäjästä ihan eri mieltä kuin sinä, toinen kärkiehdokas.

Susanna Kaukinen

Tosiaan leikkauksia vastaan on selkeästi ykkösagendaa, mutta agenda on kuitenkin laaja, koska tyytymättömyyttä on niin moniin asioihin.

Putkosen kanssa lienemme tuosta asiasta eri mieltä. Ehdokkuuden ehdot on kerrottu täällä ja venäjämielisyyttä ei ole kielletty. Jos se asia vaivaa, on varmempaa sitten äänestää jotakuta, joka ei ole venäjämielinen, kuten minä.

Itsenäisyyspuolueen eurovaaliohjelma 2014:
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Esa-Jussi Salminen kirjoitti:
"Älkää vielä luopuko marssimisesta, mutta marssikaa juuri sen asian puolesta kuin haluatte, näillä näkymin, ellei jotain tarkemmin ilmene."

Olen Salmisen kanssa samaa mieltä, tosin tarkennan, että marssi kohdistuu lähinnä leikkauksia vastaan ja että puoluetunnukset ovat kiellettyjä, ainakin lipuissa, plakaateissa ja bannereissa.

Facebook-sivuillaan Esa-Jussi Salminen ilmoittaa myös tulevansa marssimaan.
Tule sinäkin.

Henry

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minä en valitettavasti Facebookiin mielenosoituksen sivuille mene, koska siellä ei saa keskustella, pystyn kommentoimaan aihetta vain täällä. Erittäin agressiivista ja suvaitsematonta menoa. Luonnollisesti linkki tähän blogiin oli myös heti hävinnyt.

Susanna Kaukinen

Tule tänne ryhmään, jossa keskustelu on sallittua:

=> https://www.facebook.com/groups/nyt.saa.riittaa/

Valitettavasti tosiaan tuo itse pääsivu on vain ilmoituksia varten, eikä siellä sallita keskustelua.

Aivan kaikki poistetaan, koska sivusto täyttyi vihapuheesta.

Susanna Kaukinen

Siellä toistakymmentä ihmistä tekee koko ajan töitä 24/7, että trollaajat ja vihapuheen levittäjät saadaan pois. Oon itekkin koko ajan vahdissa ja en ehdi oikein millään kommentoida näitä väitteitä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Niin näköjään poistettiin minunkin linkkini tälle sivulle, onko kyseessä IPU:n linjaus muissakin asioissa, eli vapaan keskustelun kieltäminen?

En viitsinyt enää liittyä tuohon uuteen sivustoon ja linkittää sivua sinne!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #16

Asialla ei ole yhtään mitään tekemistä IPU:n kanssa. Kukaan IPU:sta ei ole tapahtuman järjestäjä. Moderaattoreista on kai minä ainoa joka on puolueessa ja mä en tee muuta kun toteutan annettuja ohjeita.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Ja kukako ne ohjeet on antanut, joita noudatat? Ei liene salattua tietoa?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #24

Ei ole salattua tietoa. Se lukee jo bannerissa:
"Järjestäjät: Jari Ahlfors ja Anita Koivunen"

Minäkin noudatan näiden järjestäjien antamia ohjeita. Ei se ole sen kummempaa.
Ja mitä tulee Sinun poistettuihin kommentteihin, niin totean, että myös minun kommentit on poistettu ja että kaikki muukin on siirretty tänne:
https://www.facebook.com/groups/nyt.saa.riittaa/

Minulla oli tuossa vanhassa osoitteessa pieni "tontti" jota valvoin ja jossa estelin trollien ja provojen hyökkäyksiltä. Trolleja oli silläkin "sektorilla" yli tusina.
Tähän aikaisempaan fb-pohjaan pystyi laittamaan mitä vain, kenenkään estämättä ja siksi siirryttiin uuteen, joka vaatii hyväksynnän.
Arvaat varmaan miltä tämä Usarin Puheenvuorot näyttäisi ilman hyväksymiskäytäntöä?

Ja voisit lähteä kanssani auttamaan vammaisia, jotka lähtevät marssille. Tosin auttajia on ilmoittautunut monta jo, mutta ei lisäporukka pahaa tee ja olisi se ihan kiva tavata. Ole yhteydessä jos haluat lisätietoa:
Henry.Finland@gmail.com

Henry

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #29

Henry Björklid: Tulisin mielelläni auttamaan vammaisia marssille, esimerkiksi työntämään pyörätuolia valtioneuvostolta eduskuntatalolle. Mutta ikävä kyllä, sain viime joulukuussa sydänkohtauksen ja jo oma kävely tuon matkan, on sallitun liikunnan rajoissa minulle tällä hetkellä. Sekin on osasyy miksi mietin koko marssille lähtemistä, vaikka hyvän asian puolesta siihen muuten olisi valmiudet.

Mutta eduskuntatalolla voimme sitten tavata ja keskustella ajankohtaisista asioista. Ajattelin meinaan tulla sinne suoraan!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #37

Hyvä!

Kirjoita minulle s-postiin niin laitan sulle puhelinnumeron, niin voimme sillä tavalla sopia missä tapaamme.
Jälkeenpäin olisi tarkoitus lähteä samanmielisten kanssa pizzalle johonkin.
Nälkähän siellä tulee illan mittaan.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Esa-Jussi Salminen!
Annat tahallasi vääristeltyä tietoa ja kirjoitat 'muunneltua totuutta'.

Tiedät varsin hyvin, että pääset keskustelemaan aiheesta. Ja olet varmasti niin fiksu ihminen, ettet oikeasti vedä hernettä nenääsi siitä syystä, ettet pääse juuri sille nimenomaiselle saitille keskustelemaan , joka ei ole järjestäjien hallinnassa.

Joku tolkku sentään.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Esa-Jussi Salminen kirjoitti:

"Minä en valitettavasti Facebookiin mielenosoituksen sivuille mene, koska siellä ei saa keskustella, pystyn kommentoimaan aihetta vain täällä. Erittäin agressiivista ja suvaitsematonta menoa. Luonnollisesti linkki tähän blogiin oli myös heti hävinnyt."

Miten niin et mene?
Sinähän olet siellä jo. Osoitat sen omalla Facebook-sivullasi.
Haluatko kuvakaappauksen?

Ja olet tulossa mukaan marssimaan!
Oikein!

Henry

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Itsenäisyyspuolueen eurovaaliohjelman lopussa lukee alle oleva teksti

"Itsenäisyyspuolueen ehdokkaiden on sitouduttava kannattamaan Suomen eroa EU:sta, vastustettava Nato-jäsenyyttä ja kannatettava kansanvallan lisäämistä.

Ehdokkaan on myös sitouduttava periaatteeseen, jonka mukaan jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta."

Edellä mainitut asiat ovat ne joihin ehdokkaat ovat sitoutuneet.

Mainitsemasi mielenosoitus on poliittinen mielenilmaus mutta se ei ole puoluepoliittinen mielenilmaus.

Jos blogistin suurin huoli on liiallinen nato vastaisuus tai venäjän nuoleskelun niin silloin blogistin kompassi näyttää väärään suuntaan. Suurin huoli on ns. rähinäremmin soluttautuminen ja sitä kautta levottomuuden lietsominen. (Ukrainassa rähinöinti oli sankarillisuutta, Tampereella roskasakin anarkiaa, sarkasmia) Mukana on lähdössä käsittääkseni perheitä lapsineen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vellu Heino. Minä en todellakaan tiedä kaikesta Ukrainan ja Venäjän tilanteesta. Mutta harrastettuani Venäjää (erityisesti sukukansojen näkökulmasta) noin vuodesta 1991 alkane ja oltuani siellä yhteensä jotain 7 vuotta, tiedän jotain mm. Venäjän viljelemistä virallisista valheista. Niinpä minun tehtäväni on ampua alas ne. Jonkun Ukrainan tuntijan olis tehtävänä osoittaa Ukrainan varmaankin harjoittama propaganda.

Käyttäjän AnttiKukkonen kuva
Antti Kukkonen

Esa-Jussille Ukrainan tilanne ei ole tuttu, mutta hän tietää jotain Venäjän virallisista valheista, joten tätä kautta hän on auktoriteetti myös Ukrainan tilanteen suhteen. Aikanaan tätä kutsuttiin "aksiomaattiseksi" politiikaksi. Poikkeuksellisen hämärää tekstiä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Lisään vielä tähän sen verran että meillä on Suomessa nyt niin suuria ongelmia että sekaantuminen mihinkään suurvalta politiikkaan on viimeinen asia jota tämä maa tarvitsee.

En tiedä miten blogisti haluaisi Itsenäisyyspuolueen reagoivan jäsentensä kirjoitteluun/käyttäytymiseen?? Olisi mielenkiintoista kuulla se.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos tämä kriisi laajenee. Uskotko, että suomi voi jättäytyä sen ulkopuolelle? Ettöikö molemmilta puolilta kysyttäisi, että miten on tullaanko vähän puolustusta tukemaan, kun omanne näyttää heikolta. En tiedä onko mutta näyttää.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Olen isänmaallinen suomalainen ja kannatan Euroopan liittovaltiota. Isänmaallisuus ei tarkoita aina nationalismia.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Isänmaallisuus ei myöskään tarkoita päätäntävallan luovuttamista maansa ulkopuolelle, suurten maiden päättäjille.

Henry

Susanna Kaukinen

No eihän se tarkoita, jos isänmaa on vaikka ylikansallinen pääoma tai proletariaatin internationaali.

Isänmaallisuus ei ole silloinkaan n.s. nationalismia, jos se on vain rakkautta omaa kansaa ja maata kohtaan, johon ei liity minkäänlaista vihaa muita kansoja, ryhmiä tai maita kohtaan.

Isänmaallisuutta ei koskaan voi olla sen kannattaminen, että meidän kotimaatamme ohjataan vieraan vallan toimesta, on se vieras valta sitten Moskova, Washington tai Berlin/Bryssel.

Tässä mielessä olet mielestäni populisti. Kannatat Euroopan Yhdysvaltain tyranniaa ja ylivaltaa kotimaastamme. Olet kuin kaveri, joka sanoo, että olen isänmaallinen, mutta kannatan sitä, että Moskova edelleen päättää meidän asioistamme.

Tosin vaihdat Moskovan paikalle kai Berliinin. Minulle molemmat on sama asia. Yliherrain valta! Milloin Tukholma, milloin Moskova - nyt Berliini ja Bryssel!

Pahimmat natottajat haluaa vielä Washingtoninkin meidän kuninkaaksemme.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Itsenäinen Itsenäisyyspuolue on soluttauduttu punakaartin rippeillä ja yhä sekavammasta jorista johtuen hiipuu jonnekin 0,jotakin- tasolle. Taas nähdään mielenosoituksessa ketjulla sidottuja lompakoita perseet pullollaan ja järjestäjiä tulee harmittamaan median läsnäoloa, sillä todennäköisesti paska tulee osumaan tuulettimeen. pari näyteikkunaa ja puhutaan 0.0 jotakin tasosta, että sillä lailla.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Älä ole huolissasi. Ei Sinne koko Suom ryntää,riippuu vähän kelistä,mutta arviolta muutama sata. Kaupoissa vielä hyllyt notkuu,että kyllä leikattavaa vielä riittää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tulkaa nyt ihmeessä mukaan.
Otatte kamerat ja videokamerat mukaan ja dokumentoitte kaiken.
Voitte tietysti kuvata hieman etäämpää, jos satutte olemaan nykymenon ja/tai leikkausten puolesta.

Henry

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos se sitten on ainoa asia mihin kansa pystyy niiltä osin,kun kyllästyminen on todennettavaa niin se on sitten siinä. Mitäs site ihmettelemään..tuli sekin selvitettyä.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kaikkea se kolhiintunut itsetunto teettää kun joutuu moderoinnin kohteeksi. Alkuperäinen tiedotussivu kävi hiljakseen aika törkyisäksi sättimisineen...yhdellä jos toisella oli mielipide mitä saa ja ehdottomasti mitä EI saa mielenosoituksessa edustaa. Puoluepolitiikkaa ei kovinkaan paljoa näkynyt mutta se avaussivun henki kiersi kohti vastenmielisyyttä kun tavoitteena kuitenkin on järjestää rauhanomainen, kaikille avoin mielenilmaisu. Oli syytä epäillä aika monta kirjoittajaa puhtaaksi trolleiksi, joiden tavoitteena olikin mustata koko tapahtuma ja sen valmistelu.

Blogisti tekee nyt urakalla töitä rikkoakseen spontaanisti syntyneen mielenosoituksen perustan. Mielenosoitus, jossa FB-sivuilla äänestäneiden ylivoimainen enemmistö nostaa eriarvoisuuden kasvun ja köyhtymisen vastustamisen ykköstavoitteiksi. Poliittisia protestikohteita ei näkynyt kuin nimeksi. Suhdetta Venäjään tai Natoon ei ole mielenosoituksen listoilla.
Blogistin oma erittäin aktiivinen kannanotto ja kirjoittelu Venäjä-teeman tiimoilta antaa syytä epäillä myös miten puoluettoman kylmän analyyttisena hän pystyy pitäytymään. Valitettavasti tämä EI ole tämän mielenosoituksen pääteema, joten muiden tekemän pohjatyön murentaminen koska joutuu moderoiduksi, ei pidä IPU:sta, koska luulee IPU:n olevan russofiilinen - on todella itsekästä toimintaa ja itsessään demokratian halveksuntaa.

MinäminäminäminäminäjaMUNmielipiteetMUNMUNMUN!!!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juuri näin.
Lähden tästä nyt taas moderoimaan sivuja, koska narsistiset provot hyökkäävät siellä jatkuvasti erilaisin menetelmin.
Joo, temput on monet. ;)

Henry

Susanna Kaukinen

Mä luulen, että taustalla on paitsi rasistista äärinationalismia, taustalla on myös ryssävihaa. Eli tämä toimija ei todellakaan ole neutraali. Hajaannusta toki ajaa, kun miekkarin agenda ei olekaan kaikilta osin hänen oman agendansa mukainen.

Kiukkua ilmeisesti aiheuttaa nyt se, että rasistien rieuhunta pantiin kuriin tuolla sivulla ja tehtiin siitä sellainen, että perheenäiditkin uskaltaa tulla paikalle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

"Miten niin et mene?
Sinähän olet siellä jo. Osoitat sen omalla Facebook-sivullasi. "

Totta kai mina tiedän siellä olevani. Mutta linkki ja siihen liityvä keskustelu on poistettu. Kaikki muutkin siellä valittaa oudon raivokkaasta moderointilinjasta.

En aio siellä keskustella. Minulle ei tarvitse kata kertaa sanoa, en vedä hernettä nenään, mutta ei myöskään tupata, jos ei tykätä.
Täällä asiasta voi keskustella vapaaksi ja se riittää minulle.

Ed. kommentteihin: Missä ja kuka on väittänyt minua Ukrainan asiantuntijaksi? En ainakaan itse. Pidättäydyn omaan asiantuntemukseeni luottamisessa vain Venäjää koskeviin eräisiin asioihin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Väärin!
Olet nimenomaan liittynyt sille sivulle, jossa voi ja pitääkin keskustella.
Katso omalta Facbook-sivultasi.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja levität väärää tietoa:
Sivu johon viittaat ja josta vihjailet on poistettu käytöstä. En minäkään voi sinne kirjoittaa (ilman että se poistetaan).

Jos haluat ajaa naapurin Rellulla, mutta hän kieltää, koska auto on poistettu käytöstä...
Ja naapuri tarjoaa sinulle Volkkaria allesi.
Mutta sinä kiukuttelet; "Mut'ku mä HALUUN ajaa Rellulla" ja poljet jalkaasi.

Just joo.

Henry

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Täällä myös epäiltiin, että minua harmittaisi NATO-vastaisuus. Ei ollenkaan. En osaa vieläkään kannattaa sitä. Minua suuresti ärsyttää se mustavalkoinen maailmankuva: NATO, USA, EU versus VENÄJÄ, jota Venäjä on tietoisesti ja onnistuneesti levittänyt maailmaan (varmaan myös vastapuoli?, mutta en ole sen propagandan asiantuntija), joka hallitsee kaikkea poliittista ajattelua ja koko elämää joillain ihmisillä.

Minun maailmankuvani ydin taas koostuu suomalais-ugrilaisista kansoista, ehkä myös tataareista, tshuktsheista jne. ja tietysi etnofuturismista.

Entä miten haluaisin Itsenäisyyspuoluee reagoivan? Ainakin haluaisin sen ehdokkaiden kertovan rehellisesti näkemyksensä Venäjän politiikasta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mene Susanna Kaukisen blogiin ja lue itse.
Hän on yhtä Venäjä-kriittinen kuin minä.
Siis hyvin kriittinen.

Mutta Sinähän tiesit tuon.
Olet varmasti lukenut Kaukisen blogeja tarkemmin kuin esim. minä.

Henry

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Ylempänä laitoin asioita joihin IPUn ehdokkaiden on sitoututtva. Jotkut haluavat vatvoa maailmanpolitiikkaa enemmänä toiset vähemmän. Se on kai ihan sallittua??

IPU haluaa säilyttää hyvät ja terveet naapuri suhteet. Henk.koht näen Venäjän mahdollisuutena Suomelle, en mörkönä. Se miten sitten suhteet kehittyvät on meistä itsestämme kiinni.

Tavalliset ihmiset ovat aika samanlaisia joka paikassa planeettaa. Haluavat rauhaa, kodin, perheen, ruokaa jne.

Blogistin teksti on osoitus omasta tulkinnasta asioita. Huoli on varmasti aito mutta toimenpide (blogi teksti) ei rakentava. Olisit vaikka soittanut Susannalle tai jollekkni järjestäjälle ja kysynyt suoraan. Sen sijaan teit tekstin jossa spekuloit ja arvailet asioita.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minä olen liittynyt tällekin sivulle:
https://www.facebook.com/groups/nyt.saa.riittaa/
Juuri tällä sivulla oli linkkini ja se poistettiin. Eli tuollakaan sivlla ei saa keskustella. Tämä on fakta. Te adminit, ette mistään muusta siellä juuri puhukaan kuin "trolleista" ja niiden torjumisesta fanaattisin ja sotaisin kielikuvin.

Korjattakoon myös: Minä en ole osallistumassa. Aikaisemmin olen klikannut mielenosoituksen pääsivulle EHKÄ.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Minä olen liittynyt tällekin sivulle:"

______________________________

Miksi kielsit sen aiemmin?

Ja tuolla sivulla, johon et muka liittynnyt, et klikannut 'ehkä' - ja se näkyy Fb-sivullasi.

Juu, voin lähettää kuvakaappauksen tästä Sinulle, jos et löydä sitä omalta sivultasi.

Henry

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Useiden profiilien jäljet johtavat tänne, täältä on ilmeisesti peräisin ne kammottavat kiinalaiset naamiot:
https://www.facebook.com/pages/Anonymous-SuomiFinl...

Mikä tämä juttu on? Mikä on puljun filosofia ja tarkoitusperä? Miksi siitä ei ole sen omalla sivulla tietoa, tiivistä, kätsää info-pakettia ulkopuolisille? Mitä kuvaavat nuo kammottavat naamiot? Nauravat naamiot luovat jännittävän taiteellisen efektin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Höpö, höpö - ei sun kannata todistella yhtään mitään tyylillä; "Useat jäljet..."
Yhtä hyvin voin väittää, että kaikki valehtelevat trollit ovat transuja, jotka tykkää käsitervehdyksistä, koska yksi trolli paljastui käyttävän kolmea nimeä ja edustaen sekä äärinationnalismia sekä kahta sukupuolta.

Mielenosoituskulkue on siis avoinna kaikille, joten kaikkia on, mutta nuo sinun yleistävät vihjailut ovat säälittäviä.
Ja samlla tiedän kyllä että Anonymous-jengiä on ollut kaikissa tilaisuuksissa, joissa olen ollut - myös "erään oikeistopuolueen" oikean laidan-siiven järjestämässä flopissa samasta aiheesta vuonna 2011.

Henry

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Entäs tama tieto: "Viron venäläisillä mielenosoitukset Tallinnassa 12.4 ja 20.4. Taustalla mm Dmitri Linter, muistetaan pronssipatsas mellakoista."

Aika hyvin ajoittuu tuon Suomen suurmielenosoituksen kanssa.
Vaikka asioilla ei olisi mitään tekemistä keskenään, aika herkullinen ase niille tahoille, jotka haluavat tästä repiä propagandaa. On aivan selvää, että suuri mielenosoitus mainitaan myös naapurimaissa, ja jossain valossa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hyvät lukijat!
Lukekaa tuo yläpuoleinen kommentti ja teille varmaan selviää millä tasolla tässä oikeesti mennään.

Henry

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En minä todistele mitään. Onko Anonymous-liikkeessä sitten jotain pahaa?
Ainakin se on kansainvälinen juttu, muuta en itse saa juuri selville:

https://www.facebook.com/Anonymous.Kollektiv?fref=ts

Jos se on kiva ja tehokas liike politiikan parantamiseksi, miksi sitä häpeillä?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Lähetäpä kuvakaappaus, niin ymmärrän mitä ajat takaa taikka muistini virkistyy. Minä olen liittynyt tietoisesti kahdelle mielenosoitussivulle: toiselle, jolla ei enää saa keskustella, ja toiselle, jolla toisten mielestä saa, toisten ei.

Lisäksi klikannut ehkä osallistumiselle ihan alkuun kun sain mielenosoituksesta tietoa. Voi tosin olla, että liittyminen sivulle on kirjautunut osallistumiseksi tai jotain tai saatanpa olla unohtanut, jos olen klikannut osallistun.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

JS: " ...kyse on ihmisistä, jotka ylistävät kritiikittä Venäjän nykytoimia ja yrittävät vaientaa kaiken, mikä voitaisiin mahdollisesti tulkita kritiikiksi Venäjää kohtaan"

Jaaha. Se "kritiikittä ylistäminen" taitaa kuitenkin olla päin vastoin nimenomaan kriittisyyttä, mutta enemmänkin valtamedian syöttämää länsipropagandaa kohtaan. Ja ihan aiheesta.

JS: "...ehdokas Veijo Kareen NATOa kauhisteleva ja Venäjää ymmärtävä kirjoitus"

Siis Venäjän ymmärtäminen (ei ole puhe sen toimien hyväksymisestä) on kauheaakin kauheampaa? samoin kriittisyys Natoa kohtaan?

Kyllä, nähtävästi valtamedia toteuttaa tehokkaasti propagandaansa Naton ja USA/EU:n suhteen, kun näitä tämän blogin tapaisia älyttömyyksiä alkaa virrata nettiin. EU:iin liityttäessä Sanomat haali koko muun valtamedian yhteiseen sopimukseen, jonka tarkoitus oli manipuloida vikuroiva osa kansasta EU:n taakse - ja tuolloin hankkeessa onnistuttiin. Ilmeisesti sen kannustamana valtamedia on ryhtynyt taas toimiin. Sitä ei (vielä) varmasti tiedä ovatko valtaviestimet tällä kertaa oikein sopineet asiasta, mutta ilman sopimistakin propaganda näyttää olevan tolkutonta.

Venäjän sensuuri ja median toiminta on toki rouheampaa, mutta täällä lännessä eletään sananvapauden illuusiossa, jolloin valtaviestinten propaganda saadaan näyttämään yleisön omalta ajattelulta, kun poikkeavan tiedon löytäminen on kiven takana. Täällä sitä on toki löydettävissä, Venäjällä se on vielä vaikeampaa, mutta yhtä kaikki - propagandasta on kummallakin taholla kyse.

Veijo Kare

Hieno artikkeli, hyvää tekstiä, tulkinnassa hiukan tasohyppely. Muta ei se mitään, näinhän sitä aina joskus käy kun paljon tekee. Hienointa oli, että puolemme Itsenäisyyspuolue (IPU)ai kovasti nostetta. Hyvä, että joku ulkopuolinenkin uskoo mahdollisuuksiimme. Kiitos. Muutoin sitten tulkinnoissa oli ongelmia, joihin Kaukinen onkin tuolla aikaisemin hyvin vastaillut.
Puutun tässä vain pariin kohtaan. ITSENÄISYSPUOLUE on yhdyssana, ja se jakautuu kahteen osaan. ITSENÄISYYS tarkoittaa itsenäisyyttä, ei toisen valtion vallan hyväksymistä; tästä voi helposti johtaa, että ITENÄISYYSPUOLUE ajaa Suomen itsenäisyyttä, EI alisteisuutta. Puolueemme käsityksen mukaan Suomelle on parempi olla itsenäinen kuin alistettu, niin taloudellisesti kuin poliittisesti. EU:n ote on Suomesta tiukempi kuin aikoinaan autonomian aikana Venäjän ote. Emme halua EU:sta Venäjän hallintaan.
Jos me haluamme luoda todellisuuteen järjellisen näkökulman, on meidän otettava huomioon myös Venäjän kanta asioihin. Ellemme tee näin, ajaudumme yksipuolisen propagandan siivittämänä väistämättä nurkkaan, jota nimitetään totalitarismiksi.
Minulla on Venäjältä SAAMISIA. Nyt olisi aika, momemtum, ruveta neuvottelemaan Venäjän kanssa esimerkiksi Karjalan ja Petsamon palauttamisista. Tässä on kyllä syytä tarpeeksi seurata tarkasti Venäjän propagandaa. On luotava järjellinen, uskottava, selkeä win-win tilanne ja aloitettava neuvottelut. Tässä asiassa ei NATO/USA/EU meitä auta, ikävä kyllä. Eikä niiden sekaantuminen asiaan ole edes toivottavaa.
Mutta kiitoksia reippaasta kirjoituksestanne, hienoa, että meidän politiikkamme kiinnostaa. Hyvää pääsiäistä ja kevättä kaikille

Veijo Kare

Hieno artikkeli, hyvää tekstiä, tulkinnassa hiukan tasohyppely. Muta ei se mitään, näinhän sitä aina joskus käy kun paljon tekee. Hienointa oli, että puolemme Itsenäisyyspuolue (IPU)ai kovasti nostetta. Hyvä, että joku ulkopuolinenkin uskoo mahdollisuuksiimme. Kiitos. Muutoin sitten tulkinnoissa oli ongelmia, joihin Kaukinen onkin tuolla aikaisemin hyvin vastaillut.
Puutun tässä vain pariin kohtaan. ITSENÄISYSPUOLUE on yhdyssana, ja se jakautuu kahteen osaan. ITSENÄISYYS tarkoittaa itsenäisyyttä, ei toisen valtion vallan hyväksymistä; tästä voi helposti johtaa, että ITENÄISYYSPUOLUE ajaa Suomen itsenäisyyttä, EI alisteisuutta. Puolueemme käsityksen mukaan Suomelle on parempi olla itsenäinen kuin alistettu, niin taloudellisesti kuin poliittisesti. EU:n ote on Suomesta tiukempi kuin aikoinaan autonomian aikana Venäjän ote. Emme halua EU:sta Venäjän hallintaan.
Jos me haluamme luoda todellisuuteen järjellisen näkökulman, on meidän otettava huomioon myös Venäjän kanta asioihin. Ellemme tee näin, ajaudumme yksipuolisen propagandan siivittämänä väistämättä nurkkaan, jota nimitetään totalitarismiksi.
Minulla on Venäjältä SAAMISIA. Nyt olisi aika, momemtum, ruveta neuvottelemaan Venäjän kanssa esimerkiksi Karjalan ja Petsamon palauttamisista. Tässä on kyllä syytä tarpeeksi seurata tarkasti Venäjän propagandaa. On luotava järjellinen, uskottava, selkeä win-win tilanne ja aloitettava neuvottelut. Tässä asiassa ei NATO/USA/EU meitä auta, ikävä kyllä. Eikä niiden sekaantuminen asiaan ole edes toivottavaa.
Mutta kiitoksia reippaasta kirjoituksestanne, hienoa, että meidän politiikkamme kiinnostaa. Hyvää pääsiäistä ja kevättä kaikille

Veijo Kare

Luin tuota tekstiäni ja kone on nyt tehnyt omia merkintöjään eli pääasiassa jättänyt kirjaimia pois. Pahoittelen Kare

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hauska nähdä ipulaisten hyökkäävän yhden kirjoittajan kimppuun :).

Veijo Kare

Mikäli JP Lehto tarkoittaa minua, en koe kirjoitustani hyökkäyksenä vaan aivan tavanomaisena keskusteluna. Kait sitä voi vastata, jos joku julkisesti nimeää väärin perustein joksikin.

Tässä lienee vähän samaa ongelmakenttää kuin Venäjä -problematiikassa on: odotettiin, että Venäjä hyväksyy mitä vaan (kun ne on mitä on), mutta ajat ovat muuttuneet. Jatkossakin saattaa käydä niin, ettei laajentumispolitiikka itään sujukaan ilman vastaväitteitä. Siihen tilanteeseen saattaa olla syytä valmentautua esimerkiksi tutustumalla naapurin argumentaatioon.

Kirjeeni sävy oli tarkoitettu myönteiseksi, koska koin alkuperäisen kirjeen politiikkamme kannalta myönteisenä. Ymmärrän toki, ettei myönteisyys IPU:a kohtaan ollut kirjoittajan alkuperäinen tavoite. On kuitenkin hyvä, jos päästään keskustelemaan. Varmasti ajan kanssa selviämme ihan OIKEISIINKIN asioihin, kunhan raivaamme pusikon metsän edestä.

Veijo Kare

Mikäli JP Lehto tarkoittaa minua, en koe kirjoitustani hyökkäyksenä vaan aivan tavanomaisena keskusteluna. Kait sitä voi vastata, jos joku julkisesti nimeää väärin perustein joksikin.

Tässä lienee vähän samaa ongelmakenttää kuin Venäjä -problematiikassa on: odotettiin, että Venäjä hyväksyy mitä vaan (kun ne on mitä on), mutta ajat ovat muuttuneet. Jatkossakin saattaa käydä niin, ettei laajentumispolitiikka itään sujukaan ilman vastaväitteitä. Siihen tilanteeseen saattaa olla syytä valmentautua esimerkiksi tutustumalla naapurin argumentaatioon.

Kirjeeni sävy oli tarkoitettu myönteiseksi, koska koin alkuperäisen kirjeen politiikkamme kannalta myönteisenä. Ymmärrän toki, ettei myönteisyys IPU:a kohtaan ollut kirjoittajan alkuperäinen tavoite. On kuitenkin hyvä, jos päästään keskustelemaan. Varmasti ajan kanssa selviämme ihan OIKEISIINKIN asioihin, kunhan raivaamme pusikon metsän edestä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin tarkoitatko Veijo, että venäjällä on jotakin itntressejä, joita se saa ajaa yli muiden valtioiden itsenäisyyden ja itsemäärämisoikeuden. Etteikö jokin valtio saa määritellä itse kuulumistaan eu:n ilman lupaa venäjältä. Onhan tuo jo aivan sairas näkökulma.
Enkä nyt erityisesti tarkoittanut sinua henkilönä. Enkä ketään muutakaan. Vaan tätä keskustelua.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kannattaa liittyä, jos haluaa tavallista monipuolisempaa ja keskustelevampaa näkemystä Venäjään Ukrainan tilanteen kautta: https://www.facebook.com/groups/708323245857015/

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jos tavoite on ero EU:sta ja se on koko puolueen olemassaolon ilmeinen syy, neuvoisin listaamaan enemmän ja konkreettisemmin EU:n huonoja puolia, täältä niitä ei juurikaan löydy:
http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/ipun-tavoiteoh...
Se hyödyttää teitä, saatte enemmän tukea erolle.
Lisäksi se hyödyttää kaikkia muitakin, esim. ihmisiä, jotka haluavat muuttaa EU:ta paremmaksi.
Tarkoitan esim. lobbausasioita.
Jos ihmisten tietotaso EU:sta ei ole kovin korkea, ei propaganda sen puolesta, sen enempää kuin sitä vastaankiin, kanna kovin kauas.

Veijo Kare

JP Lehdolle, että ei tietenkään millään valtiolla saisi tai pitäisi olla sellaisia oikeuksia, MUTTA intressejä on; esimerkiksi vaikkapa liuskekaasuesiintymät Ukrainan itäosissa (Shellin ja Ukrainan sopimus tammikuulta). Väitän edelleen, ettei Ukrainan sisäinen tila ole selkeä ja yksimielinen, vaikkapa vain EU:hun liittymisen kohdalla. Tämä sekava, ja joidenkin yksityisten lähteitten mukaan läpeensä korruptoitunut tila, antaa mahdollisuuden, korostan mahdollisuuden EI OIKEUTTA puuttua Ukrainan sisäiseen politiikkaan. Väitän lisäksi, ettei Ukrainassa vastakkain ole Venäjä ja yksimielinen Ukrainan kansa. Lisäksi väitän vielä, ettei ole Suomen etu ottaa nyt vajavaisilla tiedoilla lopullista kantaa, kun peli on aivan kesken.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tarkoitan esim. tällaista asiapohjaista kritiikkiä: http://sumuvuori.net/node/237

Olen Ukrainasta samaa mieltä, kyse on monesta asiasta ja ennen kaikkea Venäjän masinoimasta informaatiosodasta. Juuri siksi on erittäin tärkeää, että kaikkiin todennettuihin valheisiin puututaan heti ja pidetään tavallistakin jääräpäisemmin ja periaatteellisemmin kiinni kansainvälisen oikeuden periaatteista.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tämä on mielenkiintoinen idea:
"Nyt olisi aika, momemtum, ruveta neuvottelemaan Venäjän kanssa esimerkiksi Karjalan ja Petsamon palauttamisista. Tässä on kyllä syytä tarpeeksi seurata tarkasti Venäjän propagandaa."

Moni on asiasta varmaan sitä mieltä, että hetki löi ja löi ohi silloin 90-luvulla, kun Riitta Uosukainenkin avoimesti nosteli kahvipussukoita, joista hän aikoi kiehauttaa kahvit, kuhan myö päästää Karjalaa.

Itsenäisyyspuolue voi ryhtyä ajamaan nyt asiaa, siitä vaan. Teillä on sellaista rohkeutta ja uskoa, mikä muilta on varmaan jo hiipunut.

Veijo Kare

Rohkeutta ja uskoa pitää olla. Niitä meillä suomalaisilla on ollut aikaisemminkin.

Veijo Kare

En edelleenkään usko, että Ukrainassa olisi kyse PELKÄSTÄÄN Venäjän masinoimasta kampanjasta yksimielistä Ukrainan kansaa vastaan. Saamieni tietojen perusteella kyse on monimutkaisemmasta ongelmavyyhdestä. Suomen etu ei ole pyrkiä OSALLISUUTEEN tähän ongelmavyyhteen. Osallisuuteen joudumme EU:n jäseninä. ... ja varsinkin jos sitoudumme NATO:on.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kannattaa olla hyvin tarkkana, niin IPU:n kuin kyseisen mielenosoituksen suhteen. Ei vara venettä kaada: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12886781002...

Veijo Kare

Aina kannattaa olla tarkkana ja varsinkin pienen kansan (Suomen) on oltava tarkkana. Vähän sama tilanne kuin Nicaracualla USA:n lähimaastossa, tarkkana on oltava. Pelon ei kuitenkaan saisi antaa sumentaa näköalaa, pusikon takaa pitää osata etsiä katseella metsä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No niin, tuota nyt tama tunnettu valhesivusto hehkuttaa mielenosoitusta: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10422
Eipä voi muuta kuin kehottaa kaikkia olemaan osallistumatta.

Veijo Kare

Tämä valhemedia ja väärä tietolähde juttu on monisyisempi kuin ihan äkkiä arvaisikaan.

EU parlamentissa käsiteltiin asiaa, mikä koski siemenien luettelointia. Jos laki olisi mennyt läpi, olisivat kaikki OMIA siemeniä käyttävät RIKOLLISIA. Tämä ei tietystikään koske kaikkia suomalaisia yhtä kovaa, mutta viljelijät, puutarhurit, harrastelijat olisivat olleet heti kärkeen tulilinjalla. Tietysti luonnollisen valinnan puutteessa ajan kanssa ruuan yksipuolistuminen olisi koskenut kaikkia, mutta ei hätää ehkei ihan meidän elinaikanamme. Luxemburgissa esimerkiksi kerättiin 7000 nimeä vastustavaan adressiin.

OLISI LUULLUT, että esimerkiksi talonpoikien edun ajaja MTK olisi jyrähtänyt ja LUJAA asiasta (Maaseudun tulevaisuus niminen lehti). Olisi luullut, että ILTAPÄIVÄLEHDET olisivat karjuneet otsikoillaan vääryydestä ja vaarasta, jne. jne. MUTTA mistä esimerkiksi minä sain tiedon FB:n kautta siirryin VALHEMEDIAN YKKÖSEEN MAGNEETTIMEDIAN sivuille, sieltä EU:n pöytäkirjoihin ja luin asiasta käydyt keskustelut ja päätökset. LÄHELTÄ PITI.

ONKO siis MAGNEETTIMEDIA = VALHEMEDIA ???

Varmuuden maksimoiseksi sanon vielä, jos kaupunkilaisena joku on eriytynyt alkutuotannon perusteista, että SIEMENVILJA on merkittävä osa ellei tärkein osa maatalouden tuotantoprosesseissa.

Nykyään me elämme poliittisessa maailmassa, missä ei ole päämääriä. Koko poliittinen viitekehys on kuin ilmapallo, aina on pidettävä koko kenttä mielessä. Jos jotain aluetta ei huomioi, tulee palloon reikä ja välttämättä pallo ajautuu nurkkaan. Tätä nurkkaa voi kutsua monella nimellä, mutta minä kutsun sitä totalitarismiksi.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No nyt tunnustan, että onneksi olin väärässä Suomen suurmielenosoituksen suhteen, mutta oikein aavistelin ajan henkeä, Saksassa "Rasia"- vouhotus yhdistettynä Nato-kammoon on jo totta:

https://www.youtube.com/watch?v=K8dzj7-L27A&featur...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset